ماهنامه مانا شماره 6: خرداد 1400

171

زمین اگر این نوبت از گردشی را که همین چند ساعت پیش به دور خورشید شروع کرده به پایان برساند، رفاقت ما و شما هم وارد فصل سومش خواهد شد. زمستان و بهار را با شما بودیم و الحق از همراهی بی‌دریغتان بهره‌ها بردیم. شادان از این همراهی، قدم قرص می‌کنیم و به پشتوانه و دلگرمی شما که گرمای آفتاب ظهر تابستان را می‌ماند، در مسیر بهتر شدن به پیش می‌رویم.

اگر به تازگی با ماهنامه الکترونیکی نابینایان ایران آشنا شده‌اید، با گوش سپردن به این پرونده صوتی می‌توانید با پیشینه‌اش بیشتر آشنا شوید. همچنین می‌توانید این پرونده را هم بارگیری کنید تا فهرست مطالب  ششمین شماره مانا در اختیارتان قرار گیرد. در ادامه می‌توانید عناوین مطالبی را که با تلاش اعضای تحریریه مانا تهیه شده مشاهده کنید.

عناوین این شماره

یادداشت مدیر‌مسئول

امیر سرمدی: فعال رسانه‌ای

سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاست جمهوری با همه‌ی حواشی به پایان رسید و دولتی که از ۱۳ مرداد بر سر کار خواهد آمد، با مشکلات فراوانی مواجه است که باید آنها را برطرف کند. به گفته دولت‌مردان فعلی، تحریم‌های آمریکا و عدم فروش نفت و نبود مبادلات بانکی با دنیا، ذخیره ارزی کشور را با بحران جدی روبرو کرده و طبیعتاً یکی از اقشاری که در این بین آسیب بسیاری دیدند، جامعه معلولان کشور بودند. چه آن‌که به علت نداشتن شغل و با وجود تورم افسار گسیخته سفره آنها کوچک‌تر از سال‌های قبل شد و از سوی دیگر به علت افزایش سرسام‌آور تجهیزات کمک توانبخشی و لوازم نگهداری هزینه‌های بسیاری به آنها تحمیل شده است

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

گزارش عملکرد انجمن نابینایان ایران (خرداد ۱۴۰۰) + فایل صوتی

منصور شادکام: قائم‌مقام انجمن نابینایان ایران

به سیاق شماره‌های پیشین، مخاطبان مانا می‌توانند گزارشی از مشروح فعالیت‌های انجمن نابینایان ایران در طول یک ماه گذشته را در زیر مطالعه کنند و در صورت تمایل، پرونده صوتی آن را هم با صدای مهندس منصور شادکام، بشنوند.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

پیشخان: مروری بر پادکست‌ها و نشریات انگلیسی‌زبان ویژه آسیب‌دیدگان بینایی + فایل صوتی

امید هاشمی: فعال رسانه‌ای

«نُه، هشت، هفت، شش…»،—صدای شمارش معکوس از گوشی آیفون خانم «جودی دیکسون» شنیده می‌شود. البته جای نگرانی نیست؛ قرار نیست جایی منفجر شود. جودی، ستون‌نویسِ نشریه فناورانه «اکسِس وُرلْد» است که آیفون به دست راهی مرکز تزریق واکسن کووید شده تا یکی از فناوری‌های تازه آیفون برای کاربران نابینا را آزمایش و گزارشش را برای انتشار در این ماهنامه مکتوب کند.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

زندگی: والدین با آسیب بینایی و پیچ حساسی به نام نوجوانی

فاطمه جوادیان: کارشناس نابینایان آموزش و پرورش استثنایی گیلان

همراهان عزیز! دوران نوجوانی یکی از پیچیده‌ترین دوران‌های تحول انسان است. دوران گذار از کودکی به جوانی.

دورانی که استخوان‌ها رشد می‌کنند؛ بچه‌ها به جنس مخالف تمایل دارند. دورانی که در آن دخترها دوره پردرد عادت ماهانه را تجربه می‌کنند. دردهایی که موجبات فشار‌‌های عصبی را فراهم می‌کند. دوره‌ای که تا سال‌ها در آن، بیش از هر زمان دیگری آنها را به توجه، محبت و مهربانی نیازمند می‌دارد.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

نگاهی به آخرین پژوهش‌های حوزه روانشناسی با رویکردی به آسیب‌دیدگان بینایی

زهرا همت: روانشناس و آموزگار آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران

روگردانی از بریل به عنوان ابزار اصلی خواندن و نوشتن در بین نابینایان، بسیار قابل توجه است. بر اساس پژوهش‌های انجام شده در سال ۲۰۱۰ تنها ۱۲ درصد از نابینایان می‌توانستند بریل بخوانند در حالی که این میزان در دهه ۱۹۶۰ میلادی، ۵۰ درصد بوده است. یک بررسی در سال ۲۰۱۵ نیز نشان داده است که تنها ۹ درصد از دانش‌آموزان پایه دوازدهم از خط بریل به عنوان ابزار خواندن و نوشتن استفاده می‌کنند و افرادی که در بدو تولد نابینا نبوده‌اند بیشتر ترجیح می‌دهند به جای بریل از فن‌آوری‌های گویا و محتوای ضبط شده استفاده کنند.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

بگو چیست کار: مشاغل از نگاه نابینایان شاغل + فایل صوتی

میر‌هادی نائینی‌زاده: دانشجوی دکتری پژوهش‌های قرآنی

داوود جعفری، موسیقیدان نابینا، از سن ۷ سالگی و با زدن ساز آکاردئون فعالیت موسیقایی خود را آغاز کرد. وی پس از نواختن ساز‌های ویولن و کمانچه و با دانستن این‌که می‌تواند در رشته موسیقی کلاسیک به تحصیل بپردازد، از سال سوم دبیرستان خود مبادرت به آموختن پیانو کرد. در سال ۱۳۷۹ در رشتهٔ نوازندگی پیانو وارد دانشگاه هنر تهران شد و پس از فارغ‌التحصیلی در دوره کارشناسی، در رشته آهنگسازی موفق به اخذ کارشناسی ارشد شد. در میانهٔ تحصیل خود به خاطر بورس تحصیلی که از دانشگاه موتزارتیوم سالزبورگ در اتریش دریافت کرد راهی آنجا شد

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

پزشکی و سلامت

مجتبی خادمی: مترجم و بنیانگذار اولین وبسایت فارسی‌زبان ویژه نابینایان

این ماه، بخش اول از محتوایی که مدرسه هدلی  در خصوص توان‌بخشی بینایی در قالب یک پادکست تهیه کرده است را به درخواست سردبیر ماهنامه، برایتان تدارک دیده‌ام.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

یادداشت: عملکرد شورای پنجم در حوزه دسترس‌پذیری مبلمان شهری برای معلولان

سید مهدی صادقی مدرس دانشگاه و فعال اجتماعی در حوزه‌ی معلولیت و مدیریت شهری

بی‌شک شهرها را باید نماد عینی عناصر تمدنی بشر دانست و شاید تحولات گوناگون جامعه بشری همچون دانش و تکنولوژی، شهر‌ها را در ابعاد شکلی و ریخت‌شناسی و همچنین محتوایی و فرهنگی و اجتماعی دچار تحولات شگرف با سرعتی وصف‌ناشدنی کرده است. اگر عملکرد اصلی و ویژه معابر، اماکن و در یک کلمه فضاهای شهری را ایجاد بستر مناسب برای تعاملات اجتماعی بدانیم و آن را منوط به امکان حضور شهروندان در جای‌جای آن کنیم، می‌بایست گفت: مهمترین وظیفه مدیران شهری، فراهم آوردن شرایط مطلوب حضور اقشار مختلف جامعه با هدف ایجاد حیات اجتماعی و سرزندگی و نشاط برای بالا بردن کیفیت زندگی فرد‌فرد جامعه است.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

معرفی دستچینی از جدید‌ترین کتاب‌های ضبط شده برای نابینایان

رقیه شفیعی: کتابدار بخش نابینایان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور

با رفتن به این نوشته می‌توانید دستچینی از آخرین کتاب‌های ضبط شده در مراکز نابینایی را مشاهده کنید. شفیعی، نویسنده این مطلب همچنین فهرستی از مراکز توزیع کتاب ویژه نابینایان در سر تا سر کشور را هم در انتهای سیاهه کتاب‌ها در اختیار مخاطبان مانا گذاشته است.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

بازی‌باز: نجات پاتریک از قلعه مرموز در بازی ویندوزی «دِگِیت» + فایل صوتی

علیرضا نصرتی: گیمر نابینا

یک مادر که سه روز است کلامی بر زبان نیاورده. نفس‌هایش هم به شماره افتاده و شواهد نشان می‌دهد حال و روزش بی‌اندازه وخیم است. پسر التماس می‌کند مادرش لا‌اقل اسم او را بر زبان بیاورد تا کمی خیالش از بابت سلامتی مادر آسوده شود اما تلاش‌های مادر برای راحت کردن خیال فرزند از بابت سلامتی‌اش بی‌نتیجه می‌ماند. هر کسی در چنین موقعیتی قرار بگیرد، طبیعتاً تصمیمش این خواهد بود که بپرد توی اولین اتومبیلی که دم دستش است و خودش را به اولین طبیب برساند و به بالین مادر بیاورد. پاتریک هم اتفاقاً همین تصمیم را می‌گیرد.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

یادداشت میهمان: نگاهی به ادوار نمایشگاه تجهیزات توانبخشی سایت سیتی آلمان

اسکندر آبادی: نویسنده و خبرنگار رسانه دویچه وله

امسال بزرگ‌ترين نمايشگاه آسان‌ساز‌های نابينايان و كم‌بينايان به صورت مجازی برگزار شد و جای تازه‌های فنی، كاربردی و بهينه‌سازي‌های معمول هر‌ساله تقریباً در آن خالی بود.

نمايشگاه سايت سيتی كه از سال ۱۳۸۲ (۲۰۰۳) در هتل مجلل “شراتون” فرودگاه شهر فرانكفورت آلمان برگزار مي‌شد، امسال به‌خاطر محدوديت‌های كرونا از ۲۹ تا ۳۱ ارديبهشت (۱۹ تا ۲۱ مِی)، به صورت مجازی برپا شد.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

طنز: ما نابینایان از رئیس جمهور جدید چه می خواهیم

نویسنده: یخ نکنی نمکدون

با توجه به این که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و نتیجه ی آن نیز مشخص شد، در این مطلب قصد داریم تا به طور خلاصه بخشی از مطالبات و درخواست‌هایمان را به نمایندگی از جامعه نابینایان به گوش جناب رئیس جمهور برسانیم. البته جا دارد قبل از هر چیز، پیروزی در انتخابات را به جناب رئیس جمهور تبریک بگوییم. اصلاً ما در همان ابتدا در وجنات ایشان رئیس جمهور شدن را دیدیم. اصلاً رئیس جمهور‌های قبل از شما سوء تفاهم بود. ای رئیس جمهور، ای توانمند، ای حلال مشکلات، ای همه‌چیز‌دان، ای که بی تو خودمان را تک و تنها می بینیم، ای یاور همیشه مؤمن، ما شما را خیلی دوست داریم و برایتان آرزوی موفقیت می‌کنیم.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

به قلم شما

این صفحه، مکانی است برای انتشار نوشته‌هایی به قلم مخاطبان مانا. مانا هیچ ویرایش و دخل و تصرفی بر روی نوشته‌ها اعمال نمی‌کند و طبعاً مسؤولیت محتوای نوشته‌ها هم به عهده نویسندگان خواهد بود.

در این شماره، ابتدا نوشته‌ای را از عباس خاک‌سفیدی خواهیم خواند. او مسؤولین را مخاطب گرفته و از مشکلات نابینایان برایشان نوشته است. در ادامه هم «مبینا موسوی»، شاعر جوان نابینا، خوانندگان مانا را به یک غزل ناب و تازه مهمان کرده است. این غزل از سوی شاعر به طور اختصاصی در اختیار ماهنامه مانا قرار گرفته است.

دریافت نسخه صوتی

دیدن نوشته

بارگیری پرونده‌های صوتی و متنی

ویترین مانا جایی است که مخاطبان می‌توانند خلاصه‌ای از محتوای این ماهنامه را

 

 

به قلم شهروز حسینی،  اجرای صنم اوشلی    و تدوین اشکان آذر ماسوله

بشنوند. شما می‌توانید ویترین را از اینجا بارگیری کنید. این لینک هم امکان دانلود گزارش صوتی عملکرد انجمن در خرداد ۱۴۰۰ را به شما خواهد داد. همچنین می‌توانید پادکست پیشخوان را از اینجا و بازی‌باز را هم از این طریق و بگو چیست کار را از این لینک دانلود کنید.
اگر می‌خواهید نسخه متنی مانا را در یک فایل به صورت یکجا بر روی رایانه یا تلفنتان مطالعه کنید، می‌توانید بسته به نیاز یا سلیقه، از نسخه پی‌دی‌اف یا اچ‌تی‌ام‌ال استفاده کنید.هم/نین می‌توانید برای دریافت نسخه صوتی ششمین ماهنامه مانا به صورت یکجا و در قالب یک فایل فشرده، اینجا کلیک کنید.

مانا را با دوستانتان هم به اشتراک بگذارید.

171 نظرات
  1. راضیه زارعی می گوید

    با سلام

    بی صبرانه منتظر شماره جدید ماهنامه ی ارزشمند مانا بودیم
    ممنون و متشکر از زحمات شما

    1. کامران رضایی از گرگان می گوید

      با سلام و احترام خدمت عزیزان ماهنامه
      بسیار عالی و زیباست کار ارزشمند شما

    2. فرهاد خاندوزی می گوید

      با سلام
      مطالب بسیار خوب و عالیست
      من به شخصه از پژوهش های روانشناسی
      در حوزه اسیب های بینایی خوندم
      خیلی خوب بود
      خسته نباشید

    3. ادمین می گوید

      سلام سپاس از همراهی شما.

  2. عباس خاک سفیدی می گوید

    با سلام آیا کسی نیست که از سازمان بهزیستی سوال کند که شما چقدر تخصص داردی که می فرمایید خط بریل برای نابینیان مفید نیست لطفا این را در سایر نشریات دیگر به چالش بکشید تا مسئول مربوطه نظریه خود را پس بگیرد

    1. ادمین می گوید

      سلام جناب خاک سفیدی. به امید روزی که همه مسئولان بهزیستی به درجه ای از سطح سواد برسند که سطحی و بدون تحقیق نسبت به مسائل اینچنینی نظر ندهند.

    2. با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دوستان پر تلاش و زحمت کش ماهنامه مانا .
      برای من مطالب قسمتهای پزشکی و سلامت و آخرین پژوهشهای روانشناسی در باره افراد آسیب دیده بینایی و همچنین مبلمان شهری مفید بود .

  3. زهرا میر می گوید

    با درود ویترین گویندگان تکراری دارد اگر متنوع باشد جذابتر خواهد بود

  4. آسیه غمشادزهی می گوید

    با درود سوی سخن با وزیر بی اطلاع بهداشت و مجموعه بی اطلاع آنها از وضعیت نابینایان است که این افراد حتی قدرت تصور را هم ندارند که چشمانشان را ببندند و بعد دنبال چیزی بگردند که تفاوتی بین نابینایان قائل نیستند این جای بسی تاسف برای یک مجموعه ای که با معلولین سر و کار دارد

    1. ادمین می گوید

      سلام بر شما دوست عزیز. بله دقیقا همینطوره. مرسی از حضورتون.

  5. محمدرضا آبیز می گوید

    سلام و درود بر حامی و انجمن محترم مطالب سرویس زندگی در مورد نوجوان و جوان مفید بود لطفا از این مطالب بیشتر گذاشته شود زیرا با ماندن فرزندان در خانه چالشهایی بین والدین ایجاد می شود

    1. سحر ناصری می گوید

      با عرض سلام و وقت بخیر.
      مطالب قسمت های نگاهی به پژوهش های آسیب دیده گان بینایی و سرویس اشتغال برام جالب تر بود .
      سپاس از شما عزیزان.

    2. ژینا تال می گوید

      با سلام
      ماهنامه مانا عالیه و مفید
      خسته نباشید

    3. ادمین می گوید

      سلام بر شما. چشم حتما.

  6. نسرین میر می گوید

    با درود در مورد فناوری های تولید داخل چیزی در این ماهنامه قید نکردید لطفا از مکان یاب خانه نور لطفا مطالبی بگذارید

    1. ادمین می گوید

      سلام. به وقتش حتما این کار را خواهیم کرد.

  7. عبدالمناف عظیمی ارومیه می گوید

    خدا را شکر که در هر شماره شاهد شکوفایی بیشتر نسبت به شماره های قبلی هستیم.برای شما عزیزان در تحریریه مجله مانا آرزوی توفیق بیش از پیش دارم.

    1. ادمین می گوید

      درود بر شما جناب عظیمی بزرگوار. لطف و محبت شما همیشه شامل حال ما بوده و هست. امیدوارم همواره سالم و تندرست باشید.

  8. بهروز نبی زاده می گوید

    ترجمه مجلات و پادکست های خارجی از پربارترین بخش مجله میباشد. چون اطلاعات ما را نسبت به علوم روز بروز میکند.خسته نباشید.

    1. ادمین می گوید

      درود بر شما. موفق باشید.

  9. پروانه بهاالدین از ارومیه می گوید

    من هر شماره مجله را با دقت مطالعه می کنم. چون مرتباً با نابینایان در ارتباط هستم، آنها را هم جهت دیدن و مطالعه کردن آن تشویق و راهنمایی میکنم.

    1. ادمین می گوید

      درود بر شما و تشکر از لطفتون.

  10. بایرام نبی زاده می گوید

    از گوش دادن به درد دل مخاطبان خیلی خوشم آمد، خواهش میکنم زبان گویای ما در مقابل مسئولین باشید.

    1. ادمین می گوید

      سلام. بله حتما هرجا که لازم باشه زبان گویای نابینایان هستیم.

  11. سرباز احمدی می گوید

    در این کار فرهنگی که در پیش گرفته اید، برایتان آرزوی موفقیت دارم.

    1. ادمین می گوید

      تشکر از لطفتون.

  12. زهرا عیدالهی می گوید

    بعد از خواندن ترجمه پادکست و نشریات خارجی این شماره، به زندگی خیلی امیدوار شدم، چون فهمیدم با تلاش و کوشش زیاد میتوان به آرزوهای خود جامه عمل پوشاند.

    1. ادمین می گوید

      سلام. بسیارعالی. موفق و پر امید باشید.

      1. صبری حسین پناهی می گوید

        سلام
        برای تمامی دوستان در ماهنامه مانا ارزوی سلامتی و موفقیت دارم .

  13. رها مقصودی می گوید

    خواهش میکنم به موضوع خط بریل و تکنولوژی هایی که در این زمینه اختراع شده بیشتر بپردازید.
    خسته نباشید.

    1. با عرض سلام
      من قسمت طنز و بازی باز را دوست داشتم .

    2. ادمین می گوید

      سلام. بله حتما.

  14. رویا پیروتی می گوید

    سلام و خسته نباشید. لطفاً چاپ کتب درسی ما نابینایان توسط سازمان استثنایی کشور را فراموش نکنید، چون خیلی از کتابها تا پایان سال تحصیلی به دست ما نمی رسد.

    1. ادمین می گوید

      درود بر شما دوست عزیز. در این باره تنها کاری که از دست ما برمی آید، فقط میتوانیم یک نقد بنویسیم.

  15. میکائیل محمدی می گوید

    من از آموزش برخی از مهارتهای روزمره در قالب طنز خیلی خوشم آمده، لطفاً این آموزش را در هیچ شماره فراموش نکنید

    1. ادمین می گوید

      سلام. ستون طنز یکی از ستون های اصلی ماهنامه است و هیچوقت فراموش نمیشود.

  16. زارعی ارسنجان می گوید

    سلام
    امیدوارم هر چه سریع تر مجله ی وزین مانا مجوز های لازم رو بگیره
    سپاس بی کران از لطف و محبت شما

    1. ادمین می گوید

      سلام بر شما دوست گرامی. تشکر از لطفتون. همچنان پیگیر مجوز هستیم.

  17. زارعی می گوید

    از سازمان بهزیستی سوال دارم !
    اگر خط بریل به درد نابینایان نمیخوره پس چی به دردشون میخوره؟!!
    فکر میکنم از کنار یک نابینا هم حتی رد نشدن که همچین حرفی میزنن!

    1. ادمین می گوید

      سلام. متاسفانه تا زمانی که خیلی از همنوعان خودمان همین دیدگاه را نسبت به خط بریل داشته باشند، دیگه از مسئولین بهزیستی بعید نیست.

  18. الماس می گوید

    سلام
    واکسن کرونا برای نابینایان یکی از واجباته کاش مسئولین توجه کنند

    1. ادمین می گوید

      ای کاش…

  19. فاطمه جوادیان می گوید

    با سلام و احترام به شما همراهان عزیز!
    با توجه به این که در چند شماره اخیر پیام هایی از سوی دانش آموزان عزیز مبنی بر تأخیر در دریافت کتاب های درسی داشتیم، لازم دیدم توضیحاتی را در اینجا ارائه دهم.
    1 فهرست کتابهای بریل و گویای مورد درخواست توسط مدیر یا معاون مدرسه ویژه در ماه های اردیبهشت و خرداد به کارشناس مربوطه در اداره استثنایی استان تحویل داده می شود.
    مثلاً دو سری پایه اول، چهار سری پایه دوم، سه سری پایه سوم، و….
    چنانچه والدین نابینا برای هدایت فرزند بینای خود نیاز به کتاب بریل داشته باشند، درخواست خود را به نزدیک ترین مدرسه استثنایی محل زندگی خود مطرح می کنند تا یک سری کتاب به کتاب های درخواستی خود در پایه مورد نظر اضافه کنند.
    2 بعضی از مدارس ویژه دارای عنوان پشتیبان نیز هستند. این مدارس علاوه بر تأمین کتاب های دانش آموزان خود، مسئولیت تأمین کتاب های دانش آموزانی را که در مدارس عادی به صورت تلفیقی درس می خوانند، بر عهده دارند.
    این دانش آموزان باید مدرسه پشتیبان خود را بشناسند و نیازمندی های شان را با آنها در میان بگذارند.
    مثلاً در اواخر خردادماه با آنها تماس بگیرند و کتاب های سال آینده را به مدرسه پشتیبان خود یادآور شوند.
    3 در زمانی که سازمان استثنایی تعیین می کند، کارشناسان استان ها فهرست درخواست های خود را به سازمان ارسال می کند.
    4 معمولاً ارسال کتاب ها از مردادماه به ادارات استثنایی آغاز میشود که تقریباً تا آذرماه ادامه دارد.
    5 تفکیک حجم عظیم کتاب های دریافتی بر عهده کارشناس مربوطه در اداره استثنایی می باشد که مطابق درخواست های مدیران کتب را در اختیار آنان قرار می دهد.
    6 هزینه کتاب ها توسط مدیران از دانش آموزان دریافت و به سازمان ارسال می گردد.
    7 پس از اتمام ارسال کتاب ها و سیدی ها از سوی سازمان که معمولاً در چند مرحله صورت می گیرد، نوبت به اعلام نواقص از سوی مدارس می شود.
    در اینجا دانش آموزان و همکاران عزیز مواردی را که دچار اشکال است یا به دست شان نرسیده است، به مدیران، مدیران به کارشناس اداره و کارشناسان ادارات در بازه زمانی اعلام شده به سازمان اعلام می کنند. آنها نیز در اسرع وقت به رفع نواقص می پردازند. گاهی هم این نواقص در همان اداره برطرف میشود.
    امیدوارم اطلاع از این فرایند ارسال برای شما راه گشا باشد.
    کارشناس اداره استثنایی گیلان

    1. ادمین می گوید

      مرسی خانم جوادیان از توضیحات کاملتون.

  20. الهام عابد می گوید

    باسلام و درود
    از زحمات عوامل خلاق و بی نظیر مجله مانا بسیار سپاسگزارم.
    کاشان

    1. ادمین می گوید

      درود بر شما متشکریم از لطفتون.

  21. عطیه کریمی از کاشان می گوید

    سلام و خداقوت خدمت شما عزیزان
    با ارزوی موفقیت هر چه بیشتر

  22. زهره محمدی مفرد می گوید

    سلام. از اینکه اخرین کتابهای ضبط شده را به ما معرفی میکنید، خیلی ممنونم – کاشان

  23. محمد شبانی از کاشان می گوید

    سلام باتشکر از مطالب مفید ماهنامه ، خدا قوت

    1. با عرض سلام و وقت بخیر خدمت دوستان زحمت کش مانا..
      تمام قسمتهای مجله برام مفید بود .

      1. سلام
        من دنبال کننده مطالب قسمتهای پزشکی و پژوهشی و پادکستهای هر شماره مانا هستم .
        واقعا مطالب های و مفید است .

  24. فاطمه شبانی از کاشان می گوید

    با سلام درود خدمت دست اندرکاران زحمت کش مجله مانا
    قسمت والدین و آسیب بینایی… خیلی جالب و پرکاربرد بود ممنونم

    1. ادمین می گوید

      خانم ها کریمی، شبانی، محمدی و آقای شبانی ممنون از لطفتون.

  25. زیارتی می گوید

    سلام
    دست مریزاد به نویسندگان بی نظیر این مجموعه

  26. الهام رضایی از کاشان می گوید

    عرض سلام و خسته نباشید.
    چقدر خوب که این نشریه ادامه دار هست…

    1. ادمین می گوید

      آقا یا خانم زیارتی و خانم رضایی تشکر از محبتتون.

  27. نیکخواه می گوید

    سلام
    سپاس از اراده ای که پشت این اطلاع رسانی و آگاهی بخشی منظم و مستمر ، دریچه های دانایی و روشنایی را به جهان همنوعان نابینا و کم بینایان می گشاید.

    1. ادمین می گوید

      درود بر شما خانم دکتر. محبت دارید.

  28. مشمول می گوید

    سلام و خداقوت
    مانا باشید.

  29. عزتی می گوید

    توی قسمت مروری بر نشریات انگلیسی زبان
    یه چیزایی بیان و مطرح میشه که یه فرد بینا و از نظر مالی سطح نرمال جامعه ایران هم هیچوقت نمیتونه چه برسه به نابینایی که هنوز مشکل اشتغال داره

  30. حنانه می گوید

    سلام
    چه جالبه بخش مجلات انگلیسی
    مثل یه رویا میمونه برای نابینایان ایران

  31. صادق می گوید

    آقا دست شما درد نکنه خدا خیرتون بده

  32. سمیه رضوی نیا می گوید

    با درود و سپاس بی کران بابت تلاش های همگی. مثل همیشه مطالب عالی بود و تشکر ویژه دارم از جناب آقای شادکام که همواره در راه کمک به نابینایان فعال هستند و با وجود همه مشکلات و ممانعت های نهادهای مختلف باز هم به کار و تلاش خود در جهت خدمت به نابینایان ادامه می دهند. برایشان آرزوی سلامتی و موفقیت دارم.

  33. امیرحسین می گوید

    سلام تشکر از مطالب خوبتون. من مصاحبه با آقای جعفری رو خیلی دوست داشتم.

  34. لیلا عباسی می گوید

    یک مادر نابینا هستم با دو فرزند که یکی پسر و دیگری دختر است. گزارش خانم فاطمه جوادیان خیلی کارگشا بود.

  35. ناهید جعفری از ارومیه می گوید

    من خود دبیر تلفیقی دانشآموزان نابینا و کم بینا هستم. از اظهار نظر مسئولین از سازمان بهزیستی واقعاً شکه شدم. با وجود چنین کارشناسانی باید در انتظار وضعیت بدتر از این هم باشیم.

  36. شکیبا مینا می گوید

    به نظر من خانم سوم که دو تا پسر داشت، کمی منفعلانه عمل می کرد. یعنی در تربیت بچه ها از پذیرش مسئولیت شانه خالی میکرد، و بار مسئولیت را بیشتر به پدر واگذار میکرد.

  37. احمد دولخانی می گوید

    معروف است که میگویند، اولاد در پیری عصای دست پدر و مادر است، ولی این مسئله در مورد بعضی از والدین نابینا از همان آغاز زندگی شروع میشود. یعنی به محز اینکه بچه ها به سن هفت هشت سالگی رسید پدر و مادر نابینا بالاخص پدر عصای سفید را زمین گذاشته و همه جا با بچه ها می روند.امیدوارم گزارش خانم جوادیان باعث تجدید نظر این والدین در رفتار خود گردد.

  38. پیمان باقری می گوید

    در این شماره بحثی پیرامون شورا ها پیش آمده، از انجمن نابینایان ایران خواهش می کنم با شورای شهر تهران وارد مذاکره شده و آنها را مجاب کنند تا در هر یک از شهر ها نماینده ای تحت عنوان کارشناس نابینایان وجود داشته باشد تا حد اقل ماهی یک بار در جلسات آنها جهت مشاوره دادن در مورد امور مربوط به نابینایان حضور داشته باشد.

  39. رسول میلانی می گوید

    به نظر من جهت ترویج هرچه بیشتر خط بریل بین نابینایان بهتر است بعد از آموزش کامل خط بریل، بریل دیجیتالی و الکترونیکی را جایگزین بریل کاغذی کنیم. آن وقت دیگر دانشآموزان و دانشجویان از دست حمل و نقل آن همه کتاب های حجیم خلاص شده و تنها با یک دستگاهی چون نوت تیکر و امثال آن تمام دروس و منابع مطالعاتی خود را می توانند به همراه داشته باشند.

  40. زینب ارجمندی می گوید

    خوشحالم از اینکه سطونی هم به مخاطبان خود جهت درج مطالبشان دادید.

  41. سمیه ارسنجان می گوید

    سپاس واژه کوچکیست در برابر لطف بی کران شما

  42. رحیمی می گوید

    سلام و روز بخیر
    واقعا از مسئولین توقع همچین جوابی نداشتیم!

  43. رضایی می گوید

    خیییلی خوبه مجلتون
    امیدوارم سالیان سال ادامه داشته باشه
    مانا و سربلند باشید

  44. نوید می گوید

    کاش بخش مجلات انگلیسی مطلب بیشتری کار میکردید
    حداقل خودمون نداریم بدونیم مردم از چه چیزهایی استفاده میکنن

  45. فاطمه رحیمی می گوید

    چقدر عالی بود بخش بحران نوجوانی
    واقعا دست مریزاد به مادران باشعور جامعه
    خیلی نکات خوبی رو اشاره فرمودن این عزیزان
    اینکه فرزندان ما وظیفه نگهداری از ما رو ندارن و …

  46. حنانه می گوید

    ما در مرکزمون خط بریل بهمون آموزش داده میشه

    خیلی ممنون که مقاله ای در مورد خط بریل کار کردید
    از این به بعد با دقت بیشتری سعی میکنم خط بریل رو یاد بگیرم

  47. فائزه یادگاری از کاشان می گوید

    با عرض سلام
    ممنونم از مجله مانا بابت مطالب مفید و ارزنده
    یادگاری از کاشان

    1. سلام
      ممنونم از دوستان پر تلاش ماهنامه مانا انشالله موفق و سربلند باشید .
      مطالب برای من خیلی مفید بود

  48. سکینه حیدربیگی می گوید

    با سلام و خسته نباشید به دست اندر کاران مجله مانا ضمن تشکر از زحمات شما عزیزان جای خبرهای یورو 2020 در مجله خالی میباشد لطفا در شماره های بعدی خبر های مهم از این دست گنجانده شود سپاس فراوان.

    1. فاطمه نعمتی می گوید

      سلام
      بی توجهی مسئولین نسبت به معلولین واقعا از درک پایین انها نسبت به مسائل و مشکلات این قشر از جامعه است.
      ان شاءالله که در دولت جدید بیشتر به این قشر اهمیت بدهند.

  49. مهدی مرادی می گوید

    با سلام و خدا قوت به شما عزیزان لطفا در شماره های بعدی خبرهای ورزشی گنجانده شود. سپاس

  50. وحید مرادی می گوید

    با سلام و دستمریزاد لطفا در شماره های بعدی عزیزان نابینا و کم بینای کشورمون را معرفی بفرمایید تا الگویی برای بقیه باشند ممنون.

  51. مظفر حیدربیگی می گوید

    سلام به شما عزیزان خط بریل برای نابینایان و کم بینایان حکم ارث و میراث کهن تاریخی را دارد و باید همه ما نابینایان و کم بینایان در حفظ آن بکوشیم علی الخصوص شما گرامیان که دست اندر کار فرهنگی هستید.

  52. راحله بخشی می گوید

    با سلام بخش پیشخوانتون خیلی به دلم نشست سپاس فراوان.

  53. آمنه حاتمی می گوید

    سلام ممنون بابت توضیحاتی که در پیشخوان راجع به تاکبک دادید مشکلم تا حدودی برطرف شد تشکر فراوان.

  54. رضا مرادی می گوید

    با سلام خیلی از معلولین مشکل مسکن دارن علی الخصوص در مناطق کمتر برخوردار لطفا صدای ما را به گوش مسئولین برسانید تشکر بابت زحماتتون

  55. امیرمحمد جانجانی می گوید

    با عرض سلام و خدا قوت به شما عزیزان لطفا در شماره های بعدی بخش ورزشی رو اضافه کنید سپاس.

  56. روزان امینینژاد می گوید

    سلام به دست اندر کاران مجله وزین مانا تشکر بابت زحماتتون

  57. کوثر عزیزیان می گوید

    با سلام لطفا در شماره های بعدی آموزش خانه داری رو بگنجانید سپاس از شما

  58. سعید می گوید

    سلام مرسی از همه و تشکر از اقای خاک سفیدی که حرف دل ما رو زدن. امیدوارم گوش شنوایی باشه

  59. عثمان ریگی می گوید

    با سلام آیا امیدواری هست با تغییر دولت مسئولین بهزیستی که درکی از نابینا و خط بریل ندارن تغییر کنند

  60. حکیم براهویی می گوید

    با سلام لطفا مبلمان شهری هر استانی را در یک شماره نقد بفرمایید

  61. نگار تاجری نصب می گوید

    سلام دوستان بهدید صفحه ای سازمان بهزیستی خریداری نمی کند نمونه های شکل موس دردسر دارند لطفا پیگیر شوید

  62. لیلا حسن شاهی می گوید

    سلام . مطالب بسیار کاربردی و واقعی است به خصوص در بخش روانشناسی و زندگی والدین با آسیب های بینایی که کمک بسیاری میشود به ما که فرزند نوجوان داریم.ممنون از شما

  63. معصومه طغرائی می گوید

    با سلام و خسته نباشی به تیم تلاش گر این مجموعه.ممنون بابت مطالب مفیدی که ارائه کردید،و ممنون از آقای خاکسفیدی امیدوارم این مسائل که گفته شد به گوش مسئولین محترم برسد.

  64. محبوبه ابراهیمی می گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت تمام عزیزان
    مطالب بسیار عالی
    اگر امکان داره در رابطه با مسائل و مشکلات رایج در خانواده ها و راه حل رفع مشکلات هم مطالبی ارائه شود.

  65. یوسف رندی می گوید

    سلام
    خسته نباشید دوستان زحمت کش مجله مانا .
    چه خوب می شد که در قسمت ضبط کتاب قسمتی هم به جمع آوری و ضبط شده کتابهای دانشجویان در رشته های مختلف دانشگاهی اختصاص داشت که بچه های دانشجو راحت تر و به موقع به این کتابها دسترسی داشتند تا اینکه به دنبال کسی بگردند که کتاب براشون ضبط کند و به موقع هم به دستش نرسد و مجبور به پرداخت هزینه هم برای ضبطش باشه.

  66. زینب ابراهیمی می گوید

    سلام
    ماهنامه این ماه هم مثل ماههای قبل عالی بود.
    لطفا مطالبی در مورد چگونگی استفاده از فضای مجازی ارائه دهید.

    1. فروزان بهرامی می گوید

      سلام
      مطالب ماهنامه برای من خیلی مفید است خسته نباشید .

  67. طاها خاوری می گوید

    عرض سلام و خسته نباشید به تیم عالیتون
    براتون ارزوی موفقیت روزافزون دارم.
    کاشان

  68. بصیری می گوید

    سلام. در این راه بزرگ، موفق و مانا باشید:)
    سمیه بصیری

  69. ملایی از کاشان می گوید

    سلام و سپاس بابت زحمات و مطالب مفیدتون.

  70. شیرقربانی می گوید

    سلام
    مقاله مربوط به والدین با آسیب بینایی، بسیار مطالب مفید و کاربردی را در برداشت. امیدوارم در شماره های بعدی نیز به این موضوع بیشتر پرداخته شود.

  71. فاطمه پورنگ می گوید

    سلام
    البته من هنوز مجله مانا رو کامل مطالعه نکردم ولی بخش مربوط به میزان کاربرد خط بریل برای نابینایان در سالهای اخیر برایم جالب توجه بود. سپاسگزارم
    فاطمه پورنگ اهل کاشان

  72. کواری ارسنجان می گوید

    خیلی جالب و مفید بود برام مصاحبه آقای جعفری
    ای کاش از نابینایان موفق ایرانی بیشتر کار میکردید
    ممنون از شما

    1. صبری حسین پناهی می گوید

      با سلام

      لطفا در شماره های بعدی در مورد رشته های ورزشی مخصوص نابینایان مثل شودان یا برایت ثونیک هم صحبت کنید.

  73. علی کریمی می گوید

    باسلام

    ضمن تشکر از زحمات شما
    میخواستم ازتون بپرسم این مجله ی اینترنتی دقیقا به چه هدفی نگاشته شده؟
    هر کس هم این مجله رو میخونه قطعا بینا هست و هر کس کامنت درج میکنه کاملا بینا و با سواد هست
    حالا سوال اینجاست این مجله برای نابینایان هست؟

    1. ادمین می گوید

      با سلام. این مجله برای نابینایان، خانواده های آنها، والدین نابینا و با هدف افزایش سرانه مطالعه در میان نابینایان منتشر میشه.
      تا حد کمی هم هدف فرهنگسازی برای سایر مردم جامعه داره اما بالغ بر 95 درصد مخاطبان این نشریه، نابینایان هستند.
      اینکه میفرمایید هر کسی میخونه و کامنت میذاره، قطعاً بینا هستش تعجبآوره. چرا که همه ی نابینایان می توانند به وسیله نرم افزار های تبدیل متن به گفتار، هم کلیه سرویس ها رو بخونن، هم پادکست ها رو دانلود کنن و گوش بدن و هم خودشون کامنت بذارن.
      همه کسانی که هم در پست های ما نا کامنت میذارن، عمدتاً نابینا یا کمبینا هستند.
      البته برای فراگیری بیشتر استفاده این نشریه تخصصی، قصد داریم در صورت فراهم شدن شرایط، هم نسخه بریل رو منتشر کنیم و هم از شماره هفتم، نسخه صوتی کلیه سرویس ها در کنار نسخه متنی منتشر خواهد شد تا در سراسر کشور پخش بشه و کسانی هم که دسترسی به اینترنت ندارند، بتونن از مراکز ویژه نابینایان، فایل صوتی مجله رو بگیرن و گوش بدن.

  74. امیرمحمد رضایی می گوید

    با سلام به شما عزیزان من دوران نوجوانی رو خیلی سخت سپری کردم در خانواده خیلی مشکل نداشتم ولی در بیرون خانه دیگران همیشه نسبت به من احساس ترحم آمیزی داشتن امیدوارم نحوه برخورد با نابینایان و کم بینایان با کمک شما عزیزان در رسانه ها فرهنگ سازی بشه تشکر فراوان.

    1. اسرا انفرادی می گوید

      سلام
      ممنونم از تمامی دوستان پر تلاش مانا و همچنین انجمن نابینایان ایران .

  75. امیرحسین محمدی می گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید به نظرم اگه روزی خط بریل از بین بره دیگر نابینایان بیهویت میشن لطفا همگی در حفظ این هویت بکوشیم ممنون.

    1. نگین رستمی می گوید

      با سلام
      چه خوب می شد که ماهنامه مانا به صورت کاملا صوتی هم در اختیار آسیب دیدگان بینایی قرار می گرفت اینطوری دوستان کم بینا اذیت نمی شدند و دوستان نابینا هم می توانستند کامل مطالب را بخوانند و بیشتر هم مشارکت کنند و نظر بدهند در مورد مجله ای که متعلق به خودشان است .
      انشالله از شماره هفت فایل صوتی را هم داشته باشیم .

      1. ادمین می گوید

        با سلام. انشا الله از شماره بعدی، تمامی سرویس ها به صورت صوتی هم عرضه خواهند شد.

  76. مژگان مرادی می گوید

    با سلام امیدوارم روزی برخورد سحیح با نابینایان به طور کامل فرهنگ سازی بشه چون تا فرهنگ برخورد با نابینایان فرهنگ سازی نشه همین آش و کاسه برقراره

    1. ژیلا مرادی می گوید

      سلام
      اگر ممکنه در مورد ورزشهای مخصوص افراد آسیب دیده بینایی هم صحبت کنید .

    2. شیوا تباشیر می گوید

      سلام
      با توجه به اینکه مانا در بین افراد آسیب دیده بینایی جایگاه خوبی دارد چه خوبه در مورد ازدواج افراد آسیب دیده بینایی و همچنین مسائل حقوقی هم توسط کارشناسان صحبت شود .

    3. ثنا زمانی می گوید

      سلام
      لطفا در قسمت پزشکی در مورد تاثیر بیماریهایی مثل دیابت و فشار خون و… بر شرایط بینایی و نابینا شدن هم صحبت کنید .

  77. ژیلا قلندری می گوید

    با سلام به دست اندر کاران مجله وزین مانا لطفا در شماره های بعدی آموزش خانه داری گنجانده شود سپاس فراوان.

  78. رویا بخشی می گوید

    با سلام لطفا در شماره های بعدی مجله آموزش بافندگی رو قرار بدید ممنون.

  79. نازنین فیروزمند می گوید

    من خودم دبیر دانشآموزان نابینا هستم. واقعاً از اظهار نظر نادرست و غیر کارشناسانه یکی از مسئولین بهزیستی متعجبم. بجای اینکه بگوید باید نابینایان را مجهز به تجهیزات و تکنولوژی های مربوط به خط بریل کنیم از ناکارامدی این خط سخن میگوید.

  80. شبنم لکی می گوید

    گوش دادن به مصاحبه جناب آقای سرمدی با آقای امید هاشمی در پیشخان مجله برای من بسیار آموزنده بود. چون واقعاً بعضی از نابینایان نقص بینایی را به هیچ انگاشته و از توانایی های خدادادی خود به نحو احسن بهره می برند.

  81. فادیا جباروند ارومیه می گوید

    من به موسیقی علاقه وافر دارم. چگونه میتوانم با آقای جعفری تماس گرفته و از راهنمایی های ایشان استفاده کنم؟

  82. پیمان رضایی زاده می گوید

    سلام و درود در خصوص دولت سیزدهم گفتنیهای لازم توسط مدیر مسئول مجله مطرح شد اما به نظر بنده اگر کارگروه یا انجمنی تشکیل شود و به شکل عملی نتایج و بازخورد سیاستهای وضع شده و انجام شده یا انجام نشده را بررسی نماید و در یک ارتباط موثر با بدنه دولت بتواند این نتایج را به دولت منطقل نماید بسیار مفید است که این همت ما جامعه نابینایان را میطلبد با تشکر

  83. حسین شریفی کرمان می گوید

    سلام و تشکر از تهیه کننده بخش معرفی کتاب در حوزه نابینایان اگر کتابهایی هم معرفی شود مفید می باشد مستدام و مانا باشید

  84. عصما هرجندی می گوید

    سلام و تشکر از زحمات تهیه کنندگان این مجله در حوزه پژوهشهای روانشناسی که این شماره به نقش بریل پرداخته باید به این نکته اشاره کرد که در ایران نیز جای پژوهشهای مشابه خالی است از اینکه نقش بریل در امریکا هم در میان نابینایان کمرنگ شده برای این جانب هم جالب بود

  85. محبوبه امیرتیموری از کرمان می گوید

    سلام و سپاس به نظر بنده اگر آموزش بریل برای نابینایان الزامی میشد مفید بود

  86. وحید کمالی از جیرفت می گوید

    سلام بسیار عالی در بخش بگو چیست کار من هم با آقای جعفری موافقم که اقتصاد یکی از انگیزه های قوی میتواند در ورود نابینایان به حوزه هنر و موسیقی باشد اگر در ایران موانع برداشته شود این بخش در کمک به اشتغال نابینایان می تواند کمک شایانی کند با تشکر

  87. ابراهیمی می گوید

    با سلام و خدا قوت به همه عزیزانی که در این مجموعه زحمت میکشند و چالشهای بروز جامعه نابینایان را مطرح و تجهیزات بروز را معرفی میکنند.امید است که این تجهیزات و نرم افزار های بروز دنیا با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان مورد استفاده جامعه نابینا در ایران قرار بگیرد.

  88. فاطمه یوسفی می گوید

    سلام و خدا قوت صف، صف، صف یکی از مشکلات اساسی من و ما نابینایان کاش برای گوشیهای ما هم نرمافزاری بود تا در صف دچار مشکل نشویم تشکر

  89. حسن کامبخش کرمان می گوید

    سلام و تشکر از جناب آقای امید هاشمی به نظر من هم برای ورود به جامعه یک پیادهروی شروعی مناسب و کافی است تشکر

  90. مهدی پورجعفری می گوید

    سلام و درود نقش ورزش و در ورود ما به جامعه بسیار مفید است در وزارت ورزش باید به این امر توجه بیشتری شود تشکر

  91. طیبه پرنده می گوید

    سلام در حوزه روانشناسی در خصوص نقش مدارس هم مواردی مطرح شود مفید است به نظر من مدرسه در این حوزه میتواند نقش بزرگی داشته باشد

  92. فاطمه برومند می گوید

    سلام تشکر از تهیه کنندگان گرامی در مورد مسائل شهری تکنولوژی امر مهمی است که در این شماره به آن توجه شده است امید است در اتوبوس رانی به این امر توجه شود.

    1. نازنین زهرا احمدی می گوید

      سلام ممنون تشکر از زحمات شما

  93. مصطفی نیکخواه می گوید

    سلام ممنون و تشکر از زحمات شما.

  94. مهربانی فر می گوید

    با عرض سلام و خدا قوت، سپاسگزارم از دست اندرکاران و حامی عزیز مجله مانا. صحبت های خانم جوادیان برای من و همسرم بسیار مفید بوده و تشکر ویژه دارم از ایشان

  95. یاسمین می گوید

    سلام متشکرم از صحبت های جالب آقای امید هاشمی

  96. ر، محمدزاده می گوید

    درود و خسته نباشید خدمت مانایی های ارجمند، اگر به این نکته بیشتر توجه کنیم که اعمال ما میتونه زندگی شخص یا اشخاصی رو ناخواسته تحت تاثیر قرار بده و با منطق بیشتری به انتخاب و انجام اعمالمون بپردازیم بازخورد کاملا متفاوت و خوبی خواهد داشت و در غیر این صورت بازخورد انتخاب ها و اعمال ما میتونه برای افراد و نسل های بعد از ما آسیبزا باشه.
    شاید اگر نابینایان بیشتر به مطالعه کتب بریل پرداخته بودند و برای راحتی کارشون تمام و کمال به فایل های صوتی متوسل نبودند و تقاضا برای کتاب بریل در حدی بود که از نگاه مسئولان یک نیاز عادی تلقی بشه و مجبور به برطرف ساختن این نیاز باشند، نه کارشناسان آموزش و پرورش به این نتیجه میرسیدند که فرد نابینا بریل یاد بگیره و فرد کم بینا در مدارس عادی خط بینایی یاد بگیره و با کتابهای درشت خط به تحصیلش ادامه بده تا کلا نابینا بشه و بعد بره بریل یاد بگیره و نه مسئولین محترم بهزیستی به چنین اکتشاف بزرگی دست میزدند. فرد کم بینایی که در سن هفت سالگی با تشخیص کارشناسان آموزش و پرورش استثنایی به مدرسه عادی فرستاده شده و با کتاب درشت خط درس خونده، وقتی در سن یازده سالگی نابینا میشه، درست برمیگرده به همون سن هفت سالگی و بی سوادی با این تفاوت که در سن هفت سالگی شوق و اشتیاق رفتن به مدرسه سرتا پاشو پر کرده ولی در سن یازده سالگی با یک ضربه روحی عمیق درمانده و ناامید از اینکه در کدوم مدرسه یه فرد یازده ساله رو برای رفتن به کلاس اول پذیرش میکنن تا معلم بهش خط بریل یاد بده؟
    یه جاهایی نابینایان کوتاهی کردند و توصیف کوتاه مذکور از زندگی کوثر 15 ساله ناامید از آینده تاریکش، شده درد خیلی از کودکان

    1. ادمین می گوید

      درود بر شما. جانا سخن از زبان ما میگویید.
      هزاران بار لاااااااایک.

  97. زهره می گوید

    درود بر دست اندرکاران ماهنامه مانا. سپاسگزارم از علیرضا نصرتی عزیز برای معرفی بازی دِگِیت، بسیار عالی بود.

  98. نازنین فرهنگی می گوید

    با سلام خدا قوت بخش پزشکی و سلامت خیلی به دلم نشست بی صبرانه منتضر شماره بعدی مجله مانا هستم سپاس .

  99. جاسم زیبا می گوید

    با سلام و خسته نباشید نابینایان و کم بینایان از مناسب سازی نشدن فضاهای شهری خیلی رنج میبرند امید که به عمل کار برآید با پیگیری شما عزیزان

  100. کیومرث خلیلی می گوید

    با سلام به شما عزیزان امیدوارم روزی فضاهای شهری به گونه ای مناسب سازی شوند که ما نابینایان برای تردد به همراه نیاز نداشته باشیم

  101. مهدی میکایلپور می گوید

    با سلام بخش مشاغلتون خیلی به دلم نشست ممنون

  102. لیلا اسکندری می گوید

    سلام و درود
    ممنون از منتشرکنندگان ماهنامه مانا
    جسارتا چگونگی رفتار با کودکان در ماهنامه گنجانده شود .
    با تشکر.

  103. سهیلا می گوید

    سلام و خسته نباشید به همه دست اندرکاران ماهنامه خوب مانا. مثل همیشه خوب بود و قسمت طنز خیلی با مزه بود. امیدوارم گوش شنوا و فرد عمل کننده ای پیدا بشه و به داد نابینایان برسه. با تشکر

  104. الهام می گوید

    سلام تنوع مطالب خیلی خوبه و از همه اونا استفاده می کنیم. واقعا دستتون درد نکنه

  105. روح اله جمشیدی می گوید

    با سلام سپاس از خانم شفیعی بابت معرفی کتاب ها لطفا در هر شماره کتاب هایی رو که موزوع منسجمی دارند معرفی بفرمایید تشکر از شما عزیزان.

  106. مژده رستمی می گوید

    با عرض سلام و خدا قوت به شما عزیزان ممنون از خانم شفیعی بابت قرار دادن لیست کتابخانه های گویا سپاس.

  107. پارسا رزمآرا می گوید

    با سلام تشکر از شما عزیزان بابت زحماتتون در مجله وزین مانا بخش بازی باز خیلی به دلم نشست ممنون.

  108. مینا می گوید

    سلام. خیلی ممنون از مطالب خوب و مفیدتون. من قسمت مطالب خانم جوادیان رو خیلی دوست دارم و مرتب اونا رو می خونم و اولین قسمتی هست که به سراغش می رم

  109. زهرا رستمی می گوید

    با سلام لطفا در بخش بازی بازیهای رو معرفی بفرمایید که اطلاعات عمومی رو بالا میبرند. سپاس فراوان

  110. ثنا زمانی می گوید

    سلام
    لطفا در قسمت پزشکی و سلامت در مورد بیماریهایی مثل دیابت و فشار خون بالا … چه تاثیری روی چشم می گذارند هم صحبت کنید .

  111. حسن حسن زاده می گوید

    سلام و خداقوت به عوامل عزیز ماهنامه مانا. برقرار باشید. کاشان

  112. حسن جهاندار از کاشان می گوید

    سلام
    بسیار عالی، امیدوارم در ماهنامه های بعدی بیشتر به دغدغه شغل نابینایان و نادیده گرفتن توانایی هاشان پرداخته شود.

  113. فاطمه رشیدی می گوید

    سلام.
    تشکر از زحمات شما و مطالب مفیدتون
    شهرستان کاشان

  114. نرگس عسگری از کاشان می گوید

    خوشم میاد که هم متنوعه و هم سر ماه منتشر میشه

  115. نگار سقازاده می گوید

    عضو کتابخانه ترنم جامعه نابینایان و کم بینایان کاشان هستم، بسیار از انتشار به موقع فایلهای ماهانامه خشنودم. مطالب این ماهنامه برایم جذاب و مفید است. موفق باشید.

  116. رمضانی می گوید

    تشکر میکنم از شما بابت تهیه تک تک این مطالب

  117. نعمت الهی می گوید

    امیدوارم مجله ی مانا و پایداری باشه برای ما افراد با آسیب بینایی
    سپاس از زحمات شما

  118. علی ملک حسینی می گوید

    سلام
    ماهنامه ی خوبی را ارائه دادید. لطفا نسخه بریل رو هم بزنید.

  119. حلیمه مومنی می گوید

    سلام وقت بخیر بسیار عالی ممنونم از زحمات شما

  120. محمود عُبِیدی نِیسی می گوید

    با سلام:
    سپاس از مطالب مفیدتون.
    موفق باشید.

  121. نیما دشت بزرگی می گوید

    با سلام و عرض ادب
    نیما دشت بزرگی هستم، توفیق روزافزونتان را در گسترش فرهنگ والایی از پروردگار یگانه مسئلت دارم و از خداوند متعال خواهانم ک گامهای بعدی تان را نیز قرین پویایی و پایایی بدارد.

  122. محمد نظاری می گوید

    سلام. از ارسال مطالب ارزشمند و مفیدتان در جهت ارتقای علمی همه ی کاربران تشکر سپاسگزارم می نمایم.۸

  123. امین نظاری می گوید

    سلام.مطالب ماهنامه بسیار کاربردی و در جهت راهنمایی و بالا بردن اطلاعات نابینایان و اولیای آنها بسیار مفید است. از تلاشتان ممنونم.

  124. آیات ساکی می گوید

    ضمن عرض سلام و احترام خدمت یکایک دوستان
    بزرگوار امیدوارم در این روزهای گرم تابستانی ساعات خوبی رو تا به الان سپری کرده باشید عناوین و مطالب منتشر شده در نشریه مانا فوق العاده عالی و مفید هستند از مسئولین و دوستانی که زحمت می کشند و مطالب نشریه رو تهیه و آماده می کنند کمال تشکر و سپاس رو دارم به امید موفقیت های هر چه بیشتر ماهنامه مانا

  125. رضا یوسفی می گوید

    با سلام و احترام و تقدیر و تشکر از بزرگواران مجله مانا. قسمت گفتوگو با والدین نابینایان برای ثبت نام در مدارس و مشکلاتی که در مدارس فرزندان خود دارند بسیار عالیست. پیشنهادی که داشتم، قسمتی را تحت عنوان گفتوگو با با افراد بینایی که با یک فرد نابینا ازدواج کرده و زندگی میکنند را اضافه نمایید تا بیشتر با نوع نگاه آنها در ازدواج با یک فرد نابینا آشنا شویم

  126. راضیه می گوید

    با عرض سلام
    مطالب ماهنامه مانا بسیار خوب و کاربردی و در جهت راهنمایی و بالا بردن اطلاعات نابینایان و اولیای آنها و گامی تازه در راستای فرهنگ سازی اجتماعی و بسیار مفید است. پایدار و پیروز باشید.

  127. بهاره امیری می گوید

    درود ضمن‌تشکر بویژه از پیشخوان بابت معرفیراستراپ تکنولوژی در فروردین ماه . از ایشان خواهشمندیم تا در هر شماره اخبار وبسایت های فدراسیون بین المللی ورزش های نابینایان و کم بینایان و کنفدراسیون های بین المللی ورزش های نابینایان و کم بینایان قاره ها را پوشش دهند. بابت معرفی نمایشگاه سایت سیتی و سایر بخش ها سپاسگزاریم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حاصل عبارت را در کادر بنویسید. *-- بارگیری کد امنیتی --