بررسی و مقایسه دو دستگاه نمایشگر مداوم قند خون دسترس‌پذیر لیبره لینک و دکسکوم

مترجم: میثم امینی

0

دستگاه تست قند خود لیبره لینکدستگاه تست قند خود دکس‌کوم

دیابت یکی از بیماری‌هایی است که افراد زیادی در جهان روزانه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. برای این بیماران، اندازه‌گیری قند خون موضوع مهمی است و به این افراد اجازه می‌دهد قند خون خود را در سطح متناسبی نگه دارند و در صورت نیاز از انسولین استفاده کنند. در روش سنتی تست قند خون خانگی، بیمار با یک سوزن مخصوص تست قند خون یا لانست خراشی روی انگشت خود ایجاد می‌کند و با استفاده از دستگاه مخصوص قطره‌ای از خون استخراج‌شده را برای سنجش سطح قند خون تست می‌کند. روش جدیدتر برای تست قند خون، استفاده از دستگاه‌های نمایشگر مداوم قند خون یا سی‌جی‌اِم است. در این دستگاه‌ها نیازی به استفاده از سوزن مخصوص تست قند نیست و سطح قند به‌صورت مداوم با بهره‌گیری از یک الکترود کوچک که زیر پوست قرار می‌گیرد، بررسی می‌شود و کاربر می‌تواند از اطلاعاتی که جمع‌آوری شده است، برای انتخاب یک رژیم غذایی مناسب یا اطلاع از نیاز به تزریق انسولین و در کل کنترل سطح قند خون خود استفاده کند.

 

دستگاه‌های سی‌جی‌ام با توجه به عدم نیاز به استخراج خون، برای بیماران دیابت نابینا کاربری راحت‌تری دارد؛ البته به شرطی که دارای دسترس‌پذیری مناسبی باشد. در این مقاله به بررسی و مقایسه نسخه‌های مختلف دو دستگاه سی‌جی‌ام دسترس‌پذیر «لیبره لینک» و «دِکسکُوم» می‌پردازیم.

دستگاه‌های نمایشگر مداوم قند خون لیبره لینک و دکسکوم، قابلیت بررسی سطح قند خون را بدون احتیاج به سوزن تست قند خون به کاربر ارائه می‌دهند. می‌توان به هر دوی این دستگاه‌ها از طریق برنامه‌ای مخصوص که روی تلفن هوشمند نصب می‌شوند دسترسی داشت. دستگاه لیبره لینک به حدود یک ساعت زمان برای آماده‌شدن نیاز دارد و باید آن را هر چهارده روز یک‌بار عوض کرد. دستگاه دکسکوم مدل جی۶ برای آماده‌شدن به دو ساعت زمان نیاز دارد و باید هر ده روز یک‌بار عوض شود. یک فرد نابینا می‌تواند به‌صورت مستقل هر دوی این دستگاه‌ها را نصب کند. البته روش نصب آنها با هم متفاوت است.

نسخه ۱ حسگر لیبره لینک، یک سیستم یک‌قطعه‌ای است که می‌توان آن را پشت بخش بالایی بازو نصب کرد. برای خواندن اطلاعات این دستگاه نیازی به ورود کد در تلفن هوشمند نیست و دستگاه به‌شکلی امن و محکم روی بازو نصب می‌شود. برای خواندن اطلاعاتی که لیبره لینک جمع‌آوری کرده است، باید از دوربین تلفن هوشمند برای اسکن حسگر استفاده کنید. اطلاعات به یک برنامه روی تلفن هوشمند ارسال می‌شود و برنامه نتیجه را با صدای خودش یا با استفاده از صفحه‌خوان اعلام می‌کند.

نسخه ۲ حسگر لیبره لینک شامل این تغییرات است:

هشدار سفارشی و اختیاری پایین یا بالابودن بیش‌از‌حد قند خون

این امکان بزرگ‌ترین پیشرفت در لیبره لینک نسخه ۲ است. شما می‌توانید هشدار کاهش قند خون را برای سطوح قند خون بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم بر دسیلیتر یا ۳٫۳ تا ۵٫۶ میلی‌مول بر لیتر و هشدار بالابودن قند خون را برای سطوح قند خون بین ۱۲۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم بر دسیلیتر یا ۶٫۷ تا ۲۲٫۲ میلی‌مول بر لیتر تنظیم کنید. وقتی قند خون به این محدوده‌ها می‌رسد، یک هشدار صوتی یا لرزش به کاربر اطلاع می‌دهد که باید حسگر را اسکن کند تا از مقدار قند خون خود آگاه شود. این هشدارها اختیاری‌اند و همۀ آنها را می‌توان غیرفعال کرد.

دریافت تأییدیه آی‌سی‌جی‌اِم

نسخه ۲ لیبره لینک تأییدیه آی‌سی‌جی‌ام را از سازمان غذا و داروی امریکا دریافت کرده است که یعنی نسخه ۲ لیبره لینک می‌تواند با دستگاه‌های دیگری مثل تلفن‌های هوشمند، پمپ‌های انسولین، قلم‌های هوشمند و… ارتباط دیجیتالی داشته باشد. شرکت تولیدکننده لیبره لینک اعلام کرده است که با شرکت‌های تَندِم، اینسُولِت و بیگفود برای توسعه یک سیستم نیمه‌بسته در حال همکاری است. سیستم نیمه‌بسته به این معناست که کاربرانی که از نسخه ۲ حسگر لیبره لینک و یک پمپ انسولین استفاده می‌کنند، می‌توانند از اتصال آنها به یکدیگر برای ایجاد یک روش بهینه برای کنترل قند خون خود استفاده کنند.

شرکت «آبوت دایابیتیز کِر» که محصول لیبره لینک را تولید می‌کند، ادعا دارد که نسخه ۳ لیبره لینک که به اندازه دو سکه که روی هم قرار دارند است، کوچک‌ترین و نازک‌ترین حسگر قند خون موجود در بازار است. این دستگاه با یک وسیله مخصوص در پشت بازو نصب می‌شود.

در این نسخه از لیبره لینک نظارت روی قند خون بهینه‌تر شده است. نتایج نظارت به‌صورت خودکار هر یک دقیقه به تلفن هوشمند یا در حال حاضر به یک دستگاه همراه مخصوص خواندن اطلاعات دسترس‌پذیر ارسال می‌شود که نتیجه آن ارائه اطلاعات زنده مربوط به میزان قند خون کاربر است. همچنین اطلاعات ارائه‌شده دقیق‌تر است؛ خصوصاً در حداقل‌ها و حداکثرها. حسگر دکسکوم نسخه جی۶ را می‌توانید روی شکم یا پشت بازوی خود نصب کنید. این حسگر از دو قطعه تشکیل شده است: حسگر و فرستنده که روی حسگر قرار می‌گیرد. فرستنده و حسگر دارای کدهایی هستند که باید قبل از شروع به کار حسگر در برنامه مخصوص این دستگاه وارد شوند. حسگر تا ده روز دوام می‌آورد؛ اما دوام فرستنده سه ماه است و می‌توان آن را از یک حسگر به یک حسگر دیگر منتقل کرد. کدهای مربوط به فرستنده و حسگر را می‌توان با تلفن هوشمند اسکن کرد و می‌توانید این کدها را به‌صورت دستی یا با گرفتن عکس وارد کنید.

نسخه جی۷ دکسکوم جدیدترین دستگاه از شرکت دکسکوم خواهد بود و به‌زودی عرضه بازار می‌شود. در زمان نگارش این مطلب جزئیات دقیقی درباره این محصول در دسترس نیست.

هر دو دستگاه به‌شکلی که از آنها انتظار می‌رود کار می‌کنند و اینکه کدام برای شما بهتر است، بسته به نظر شما و دکتر معالجتان، یک تصمیم شخصی است. مزایای نظارت‌درلحظه را نمی‌توان انکار کرد. دستگاه‌های نظارت‌درلحظه ابزارهایی انقلابی‌اند که با هدف نهایی داشتن یک زندگی شادتر و سالم‌تر، شما را در کنترل بهتر دیابت یاری می‌کنند. همچنین به شما یاد می‌دهند که بدن شما چطور مواد غذایی مختلف را که در رژیم غذایی‌تان وجود دارد، پردازش می‌کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حاصل عبارت را در کادر بنویسید. *-- بارگیری کد امنیتی --