رئیس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور: مسکن ملی برای معلولان رایگان نیست. بهزیستی در تأمین مسکن مددجویان نقش تسهیل‌گر دارد.

رویا بابائی- خبرنگار حوزه معلولان

0

یکی از شهرکهای طرح مسکن ملی

رئیس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور اذعان داشت: سازمان بهزیستی از طرح مسکن‌دار کردن مددجویان حمایت مالی دارد؛ اما این به معنای تأمین مسکن رایگان برای آنها نیست.

جمعی از معلولان اخیراً پیامک‌های اخطار مبنی بر واریز قسط اول از سهم آورده اولیه مربوط به تأمین مسکن ملی دریافت کرده‌اند مبنی بر اینکه در صورت عدم واریز، از فهرست دریافت کنندگان مسکن حذف خواهند شد.

آنها اظهار می‌کنند: قرار بود مسکن رایگان دریافت کنند و اصولاً با تکیه بر وعده رایگان بودن مسکن، در طرح ملی مسکن اقدام به ثبت‌نام کرده‌اند. بسیاری از آنها بخشی از سهم آورده اولیه که در توانشان بوده را پرداخت کرده‌اند اما حالا امکان تهیه باقیمانده سهم را ندارند.

آنها بیان می‌کنند: اکنون نه راه پس داریم و نه راه پیش. نه می‌توانیم انصراف دهیم چون بخشی از مبلغ را پرداخت کرده‌ایم و از طرفی به خانه احتیاج داریم و نه امکان تهیه باقیمانده سهم را داریم.

به گفته آنها همچنین مقرر بود پیامک‌های واریز برای طیف مددجویان نهادهای حمایتی ارسال نشود اما ارسال این پیامک‌ها دوباره از سر گرفته شده است.

خبری از مسکن رایگان نیست

اما رئیس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور بحث رایگان بودن مسکن معلولان را رد کرد و گفت: از ابتدا هم چنین بحثی در میان‌ نبوده. سازمان بهزیستی در تأمین مسکن مددجویان‌ با پرداخت‌ حمایت‌های بلاعوض فقط تسهیل‌گری می‌کند.

علی ربوبی افزود: حمایت سازمان بهزیستی از مسکن مددجویان به‌معنای دادن مسکن رایگان نیست. این اقدام حتی از منظر روانشناسی هم صحیح نیست چون اگر فرد به این مسکن احساس تعلق نکند، آن را می‌فروشد یا به‌راحتی از دست می‌دهد. ما فقط با کمک‌های بلاعوض بخشی از آورده اولیه افراد را تأمین می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ما به همه مددجویان توصیه کردیم تا در طرح مسکن ملی ثبت‌نام کنند چون هیچ‌کس نباید به دلیل بالا بودن سهم آورده از ثبت‌نام در این طرح کنار برود، گفت: همان‌گونه که اعتبار مسکن سازمان بهزیستی تا سال گذشته ۷۰ میلیارد بود و اکنون به هزار و پانصد میلیارد تومان افزایش یافته، ممکن است سقف کمک‌های بلاعوض بهزیستی هم افزایش پیدا کند و بتوانیم کمک بیشتری به مددجویان ارائه دهیم.

ماجرای پیامک‌ها

رئیس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور در خصوص ارسال پیامک واریز برای مددجویان گفت: ارسال پیامک‌های واریز با وزارت راه است اما‌ هم بهزیستی هم‌ کمیته امداد با وزارت راه مکاتبه و اعلام کردیم‌ که چون‌ پرداخت این ارقام از توان افراد تحت‌پوشش خارج و تأمین بخشی از آن برعهده بهزیستی است، پس پیامک‌ها ارسال نشود.

ربوبی ادامه داد: مکاتبات ما به جلسه‌ای منتج شد که‌ در آن‌ وزارت راه قانع شد و پس از مصوبه شورای عالی مسکن‌ بخشنامه‌ای‌ را به‌منظور عدم ارسال پیامک‌ واریز به مددجویان، به ادارات کل خود ارسال کرد تا مددجویان در مرحله شروع کار عدد و رقمی را پرداخت نکنند؛ اما متأسفانه این پیامک‌ها همچنان ارسال می‌شود.

کمک یکصد میلیون تومانی به مسکن مددجویان

این مسئول با این توضیح که برای ساخت مسکن مددجویان در شهرهای زیر یکصد‌ هزار نفر، با بنیاد مسکن و در شهرهای بالای یکصد هزار نفر، با وزارت راه تفاهم‌نامه داریم‌، ادامه داد: کمک‌ بلاعوض از مسکن مددجویان از ۵۰ به 100 میلیون تومان افزایش یافته و از این مبلغ ۵۰ ميليون تومان در ابتدای کار و ۵۰ میلیون تومان در مرحله پایان اسکلت پرداخت می‌شود.

وی اضافه کرد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ سال ۱۴۰۰‌ بین سازمان بهزیستی و وزارت راه، 160 هزار خانواده فاقد مسکن و تحت پوشش بهزیستی در طرح نهضت ملی مسکن جانمایی شدند. عملیات اجرایی مسکن ملی سال گذشته شروع و پیامک واریز‌ سهم آورده اولیه برای همه ارسال شده و ما طبق تفاهم‌نامه بخش اول کمک‌ بلاعوض خود را در زمان‌ انعقاد قرارداد‌ پیش‌فروش بین متقاضی و دولت که در مرحله سفت‌کاری و‌ پیشرفت۶۰ الی ۷۰‌درصدی واحدها‌ست، پرداخت می‌کنیم.

پرداخت قسط اول برای 90درصد از مددجویان

ربوبی با اشاره به اینکه پرداخت کمک‌‌هزینه تأمین مسکن مددجویان در شهرهای زیر یکصد هزار نفر عملیاتی شده و در شهرهای بالای یکصد هزار نفر هم به‌زودی عملیاتی می‌شود، توضیح داد: از ابتدای سال گذشته‌ تاکنون در شهرهای زیر یکصد هزار نفر تقریباً برای ۹۰درصد از مددجویان دريافت‌کننده پیامک واریز، مبلغ مربوط به قسط اول را پرداخت کرده‌ایم.

این مسئول افزود: بر اساس تفاهم‌نامه‌ مشترک با وزارت راه،‌ امسال در شهرهای بالای یکصد هزار نفر نیز با همین اولویت، بخشی از کمک بلاعوضمان‌ را در اول کار و بخش دوم را در مرحله سفت‌کاری پرداخت خواهیم کرد.

به گفته ربوبی تقریباً ۱۱ هزار نفر از مددجویان تا الآن در نهضت ملی مسکن احراز شرایط و ۳ هزار نفر تخصیص پروژه شده‌اند که از این تعداد‌ بهزیستی قسط اول مربوط به سهم آورده اولیه ۲ هزار و هشتصد نفر را پرداخت کرده و سهم باقی افراد نیز از محل منابع امسال پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در شهرهای بالای یکصد هزار نفر هم تقریباً ۱۰ هزار مددجو تا الآن تخصیص پروژه شده‌اند‌، اذعان داشت: با اینکه هنوز تفاهم‌نامه مربوط به شهرهای بالای یکصد هزار نفر با وزارت راه امضا نشده؛ اما ما با مجوز شخص رئیس سازمان بهزیستی کشور برای حدود هزار و نهصد نفر از مددجویان‌ این شهرها هم کمک بلاعوض مرحله اول را واریز کرده‌ایم.

به گفته او تاکنون جمعاً ۱۳ هزار نفر از تحت‌پوششین سازمان بهزیستی تخصیص پروژه شده‌اند که برای حدود ۴ هزار ۶۰۰ نفر از آنها در دو دسته هزار و نهصد و دو هزار و هشتصد نفری مبلغ 50 میلیون تومان از بخش اول حمایت بلاعوض سازمان پرداخت شده و با تأمین منابع، برای باقی متقاضیان هم پرداخت می‌شود.

75درصد از مددجویان متقاضی مسکن، معلول هستند

 

ربوبی خاطرنشان کرد: از 160 هزار پشت‌نوبتی مسکن تقریباً یکصد هزار نفرشان افراد دارای معلولیت هستند و معمولاً در حوزه مسکن 75درصد از خدمات به معلولین و به حوزه توانبخشی تعلق دارد و حدود 25درصد آن شامل حوزه اجتماعی می‌شود.

به گفته این مسئول، میانگین هزینه واحدهای مسکن ملی در کشور بین 8 تا 10 میلیون تومان در هر مترمربع است و سقف وام مسکن بسته به اینکه واحدها در کدام شهر و استان قرار دارند، متفاوت است.

وام 250 تا 450 میلیون تومانی مسکن

رئیس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: وام اختصاص‌یافته به مسکن ملی در تهران و  کلانشهرها ۴۵0،‌ در مراکز استان‌ها ۴۰۰، در شهرهای بزرگ ۳۵۰، در شهرهای کوچک ۳۰۰ و در روستاها ۲۵۰ میلیون تومان است.

وی در خصوص پاسخ ادارات بهزیستی به مددجویان بابت واریز کمک بلاعوض بهزیستی در پایان کار واحدهای مسکن، ابراز داشت: ادارات بهزیستی این مطلب را درست گفته‌اند چون تفاهم‌نامه مربوط به حمایت زمان پرداخت کمک بلاعوض در شهرهای زیر یکصدهزار نفر پیش از عید امضا شده و تفاهم‌نامه‌ مربوط به شهرهای بالای یکصد هزار نفر هم به تازگی قرار است بین دو وزارتخانه انجام شود و هنوز امضا نشده و ما پرداخت کمک بلاعوض مربوط به هزار و 900 نفر از مددجویان در شهرهای بالای یکصدهزار نفر را فعلاً با مجوز رئیس سازمان بهزیستی انجام داده‌ایم و برای باقی متقاضیان منتظر نهایی شدن تفاهم‌نامه هستیم.

کمک به مسکن روستایی

ربوبی اظهار داشت: در فروردین امسال در خصوص کمک به تأمین مسکن در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر، برای ۱۰ هزار خانوار روستایی تفاهم‌نامه‌ای داشتیم که بر آن اساس هم به واحدهای جدید و هم به واحدهایی که از سالیان قبل آغاز اما تکمیل نشده، یکصد میلیون تومان کمک بلاعوض تعلق می‌گیرد. وی گفت: در حوزه مسکن روستایی ۴۰ هزار واحد مسکن داریم که ساخت و تأمین آنها به ۴ پروژه ۱۰ هزارتایی تقسیم شده و از این تعداد ۲۹ تا ۳۰ هزار واحد مربوط به افراد دارای معلولیت و باقیمانده مربوط به مددجویان حوزه اجتماعی است.

مسکن خانواده‌های دو معلولی

ربوبی در خصوص طرح تأمین مسکن برای خانواده‌های دو معلولی نیز توضیح داد: تفاهم‌نامه تأمین مسکن برای این خانواده‌ها بین‌ بنیاد مستضعفان،‌ بنیاد مسکن، بهزیستی و وزارت راه و خیرین است که از اسفند سال 1393 شروع شده است.

وی ادامه داد: برای این خانواده‌ها در فاز اول ۶ هزار واحد با سقف کمک بلاعوض ۳۰ میلیون تومان، در فاز دوم ۶ هزار واحد با سقف کمک بلاعوض ۶۰ میلیون تومان‌، در فاز سوم ۲ هزار واحد جدید با سقف کمک بلاعوض‌ ۱۴۰ میلیون تومان بر اساس شرایط زمانی تأمین شده است.

به گفته وی در فاز جدید نیز 4 هزار واحد در دو فاز 2 هزارتایی برای خانواده‌های دو‌ معلولی در دست ساخت است که در حال حاضر در مرحله تحویل زمین و آماده‌سازی قرار دارد و جمعاً 18 هزار واحد را تشکیل می‌دهد. در این طرح نیز متقاضیان در مناطق روستایی ۱۵۰ و در مناطق شهری ۲۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض از سازمان بهزیستی دریافت می‌کنند.

ساخت 173 هزار واحد مسکن مددجویی در 18 سال

رئیس دبیرخانه ستاد مسکن سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: از سال 1384 که طرح تأمین مسکن برای مددجویان آغاز شد تا امروز که 18 سال از آن گذشته، ۱۷۳ هزار واحد برای معلولین و مددجویان‌ تسهیلگری شده که هفده هزار و یکصد واحد آن به سال 1401 مربوط می‌شود و در سال جاری نیز هفده هزار واحد جدید تسهیلگری خواهد شد.

وی همچنین افزود: برای خانواده‌های سه معلول به بالا نیز برنامه‌ای داریم که بر اساس آن سهم آورده افراد را به‌طور کامل تأمین کنیم.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حاصل عبارت را در کادر بنویسید. *-- بارگیری کد امنیتی --