همکاری جدید بی مای آیْز با مایکروسافت برای کمک به آموزش مدل‌های هوش مصنوعی برای در نظر گرفتن تجربیات نابینایان و کم‌بینایان

گردآوری و ترجمه: میثم امینی

0

بی مای آیزمایکروسافت

از وقتی که هوش مصنوعی وارد بازار شد و خصوصاً وقتی امکان توصیف تصویر به مدل‌های هوش مصنوعی اضافه شد تبلیغات زیادی در مورد توانایی هوش مصنوعی در متحول کردن زندگی نابینایان می‌بینیم که نمونه‌ای از آنها تبلیغاتی است که متا در مورد عینک‌های خود می‌کند. هر چند هوش مصنوعی توانسته است تا حدی برای کاربران نابینا مفید واقع شود، اما تا وقتی که یک مدل هوش مصنوعی به طور خاص برای استفاده افراد نابینا آموزش داده نشود کارایی آن برای این افراد محدود است.

مثلاً فرض کنید که از محیط یک پارک نا آشنا عکس می‌گیرید به این امید که هوش مصنوعی بتواند در پیدا کردن راهتان به سمت درب خروجی پارک که آن را گم کرده‌اید به شما کمک کند؛ اما هوش مصنوعی به جای این کار در مورد منظره پارک توصیفاتی را ارائه می‌کند و بعد از خوش سلیقگی طراحان پارک تعریف و تمجید می‌کند. چون برای کمک به نابینایان طراحی نشده است.

خوشبختانه شرکت مایکروسافت و شرکت بی مای آیز این موضوع را درک کرده و برای آن تدبیری اندیشیده‌اند که در ادامه این ستون به آن می‌پردازیم.

بی مای آیز، شرکتی که افراد نابینا و کم‌بینا را از طریق ارتباط ویدئویی زنده و هوش مصنوعی با داوطلبان بینا و شرکت‌ها مرتبط می‌کند، اخیراً اعلام کرده است که در حال همکاری با مایکروسافت برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی جهت در نظر گرفتن نیازهای بیش از ۳۴۰ میلیون فرد نابینا و کم‌بینا در سراسر جهان است.

با گنجاندن داده‌های مربوط به دسترسی‌پذیری در آموزش مدل‌های هوش مصنوعی، این مدل‌ها می‌توانند نیازهای مختلف کاربران را بهتر برآورده و فناوری را برای همه قابل استفاده‌تر و مفیدتر کنند. این همکاری با مایکروسافت برای بی مای آیز در نوع خود بی‌سابقه است.

مجموعه داده‌های عمومی موجود که برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اغلب فاقد مطالب مربوط به دسترسی‌پذیری هستند و ممکن است تجربه زندگی افراد نابینا و کم‌بینا را منعکس نکنند. این عدم وجود داده‌های مربوط به معلولین خطر آینده‌ای پر از مدل‌های هوش مصنوعی دارای تعصب ذاتی و فاقد دسترسی‌پذیری را ایجاد می‌کند و باعث می‌شود اشتباهاتی که در تکامل اینترنت انجام شد تکرار شوند. با این تفاوت که تأثیر بالقوه این موضوع در هوش مصنوعی می‌تواند از تأثیر آن در تکامل اینترنت حتی بیشتر هم باشد.

اوایل امسال بی مای آیز این نگرانی را برجسته کرد که جامعه نابینایان و کم‌بینایان از توسعه مدل‌های هوش مصنوعی کنار گذاشته شده‌اند. امروزه، معلولیت اغلب در مجموعه داده‌هایی که برای آموزش هوش مصنوعی به کار می‌رود کمتر نشان داده می‌شود یا به درستی طبقه‌بندی نمی‌شود، چیزی که می‌تواند کاربرد این فناوری را محدود کند یا حتی تبعیض علیه معلولین را افزایش دهد. بی مای آیز در ماه جولای امسال اعلام کرد که قصد دارد داده‌های ویدیویی را به سازمان‌ها ارائه دهد تا مدل‌های هوش مصنوعی خود را به روشی که معلولین را هم شامل شود آموزش دهند.

در زمان اعلام این خبر هانس یُورگِن ویبِرگ، بنیان‌گذار بی مای آیز، گفت: «ما معتقدیم که یک الزام اخلاقی وجود دارد که مطمئن شویم مدل‌های هوش مصنوعی نه تنها نابینایی و افراد نابینا را در نظر بگیرند، بلکه این کار را به گونه‌ای انجام دهند که با تجربیات، قابلیت‌ها و قدرت واقعی ما سازگار باشد. فرض ما ساده است، مأموریت ما این است که جهان را برای افراد نابینا و کم‌بینا دسترسی‌پذیرتر کنیم و این باید شامل شکل دادن به آینده هوش مصنوعی باشد.»

بی مای آیز داده‌های ویدئویی جمع‌آوری شده از طریق پلتفرم خود را برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی در اختیار مایکروسافت قرار خواهد داد. هیچ داده دیگری (مانند تصاویر یا پاسخ‌هایی که قابلیت هوش مصنوعی بی مای آیز به سؤالات کاربران می‌دهد) به مایکروسافت ارائه نمی‌شود. این مجموعه داده‌های ویدیویی نشان دهنده تجربه واقعی جامعه نابینایان و کم‌بینایان است و برای بهبود دقت درک و توصیف صحنه با هدف افزایش کاربرد هوش مصنوعی برای جامعه نابینایان و کم‌بینایان استفاده خواهد شد. بی مای آیز تمام کاربران، حساب‌ها و اطلاعات هویتی شخصی را از فراداده‌های ویدیوها حذف می‌کند. همچنین مقررات سخت‌گیرانه‌ای وجود دارد که استفاده از این داده‌های ویدیویی را برای بازاریابی یا هر هدف غیر آموزشی دیگری ممنوع می‌کند.

مایک باکلی، مدیرعامل بی مای آیز گفت: «ما از همکاری با مایکروسافت برای فراگیرتر کردن مدل‌های هوش مصنوعی هیجان زده هستیم. همان طور که مدل‌های هوش مصنوعی به تکامل خود ادامه می‌دهند حجم عظیمی از داده‌ها را با سرعتی سرسام‌آور دریافت می‌کنند، اما برخی از این داده‌ها می‌توانند منعکس کننده جانب‌داری، توانایی‌گرایی و عدم مشارکت معلولین باشد و پتانسیل داشتن آینده‌ای با هوش مصنوعی غیر دسترسی‌پذیر را ایجاد کند. این کاملاً غیر قابل قبول است و مأموریت ما ایجاب می‌کند که به این مشکل رسیدگی کنیم. بی مای آیز و جامعه کاربران آن در موقعیت منحصر به فردی برای انجام کاری در این زمینه قرار دارند و با یک همکار متفکر مانند مایکروسافت، ما فرصتی برای ایجاد راه‌حل‌های مقیاس پذیر را داریم.»

مایکروسافت در حال کار روی ساخت مدل‌های هوش مصنوعی است که به طوری ویژه طراحی شده‌اند تا دسترسی‌پذیری را در نظر بگیرند و چندین سال است که روی حل مشکل عدم وجود داده‌های مربوط به معلولیت کار می‌کند. با همکاری با یک اکوسیستم جهانی از افراد دارای معلولیت، شرکا و مشتریان، این شرکت متعهد به افزایش آگاهی و استفاده از فناوری دسترسی‌پذیر، گسترش مهارت‌ها و فرصت‌های شغلی برای معلولین و حمایت از سیاست‌هایی است که از دسترسی‌پذیری به عنوان یک حق اساسی حمایت می‌کند. برای اینکه دنیا برای یک میلیارد نفری که در سرتاسر جهان نوعی معلولیت را تجربه می‌کنند دسترسی‌پذیرتر باشد، داشتن داده‌های آموزشی مبتنی بر معلولیت برای مدل‌های هوش مصنوعی کلیدی است.

جِنی لِی- فلوری مدیر ارشد دسترسی‌پذیری در مایکروسافت می‌گوید: «ما در جهانی زندگی می‌کنیم که برای افراد معلول طراحی نشده است و این در مجموعه داده‌های مورد استفاده برای آموزش سیستم‌های هوش مصنوعی منعکس شده است. همکاری ما با بی مای آیز به ما کمک می‌کند این شکاف داده را ببندیم و هوش مصنوعی را فراگیرتر کنیم. در مایکروسافت دسترسی‌پذیری فقط تعهد ما نیست، بلکه بخشی از فرهنگ شرکت ما است. از ایجاد راه‌حل‌های فناوری نوآورانه و فراگیر گرفته تا تطبیق شیوه‌های استخدام برای معلولین و همکاری با شرکت‌هایی مانند بی مای آیز برای بالا بردن سطح انتظار برای اینکه چه طور فناوری می‌تواند آینده را دسترسی‌پذیرتر و همگان شمول‌تر کند.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حاصل عبارت را در کادر بنویسید. *-- بارگیری کد امنیتی --