تایپ آسان در تلفن‌های هوشمند با هیبل وان

مترجم: میثم امینی

0

امروزه تلفن‌های هوشمند اعم از گوشی‌های اندروید و آی‌او‌اس بین افراد نابینا بسیار محبوب شده‌اند؛ اما بسیاری از کاربران نابینای تلفن‌های هوشمند، به‌طور روزانه برای استفاده از صفحه لمسی این دستگاه‌ها تقلا می‌کنند و آرزومند داشتن دکمه‌ها و سوئیچ‌های سنتی برای حرکت بین برنامه‌ها و تایپ در این دستگاه‌ها هستند.

تا‌به‌حال چند محصول برای رفع این مشکل به بازار عرضه شده است؛ از سادگی نقطه‌های بریلی که به‌شکلی استراتژیک روی محافظ صفحه نمایش قرار گرفته‌اند تا نمایشگرهای بریل گران‌قیمت؛ اما محصولی که دو مخترع بااستعداد هلندی در اوایل سال جاری میلادی در ایالات متحده معرفی کردند، در رفع این مشکل موفقیت چشمگیری به دست آورده است. این دستگاه که هِیبِل وان نام دارد، از یک تلفن هوشمند کوچک‌تر و سبک‌تر است، راه‌اندازی آن کمتر از پنج دقیقه وقت می‌برد، طول عمر باتری آن بسیار بالاست و مهم‌تر از همه، کاری را که برای انجام آن طراحی شده انجام می‌دهد. کاری که این دستگاه برای انجام آن طراحی شده است، دادن امکان پیمایش در محیط یک تلفن هوشمند اندروید یا آی‌او‌اس با یک صفحه‌کلید طرح ماشین پرکینز است. اگر کاربر همه فرمان‌های این صفحه‌کلید که تعدادشان هم زیاد است را یاد بگیرد، می‌تواند بدون لمس خود تلفن هوشمند، با همه برنامه‌های روی تلفن هوشمند خود کار کند، متن بنویسد، متون را بخواند و در متون حرکت کند.

جعبه‌گشایی هیبل وان به اندازه کار با خود دستگاه هیجان‌انگیز و کاربرپسند است. با بازکردن جعبه خود هیبل وان، یک کابل شارژ یو‌اس‌بی‌سی و یک بند را مشاهده خواهید کرد. می‌توانید از بند برای انداختن دستگاه دور مچ دست یا اتصال آن به‌جای دیگری استفاده کنید. می‌توانید درخواست کنید که همۀ دفترچه‌های راهنمای دستگاه برای شما ایمیل شوند یا آنها از از وبسایت هیبل دانلود کنید.

هیبل وانطراحی هیبل وان بسیار ساده است. کمابیش مستطیل‌شکل و با وزن ۹۰ گرم، هیبل به‌طور قابل‌توجهی سبک‌تر و کوچک‌تر از یک تلفن هوشمند است. هیبل وان شش دکمه دارد که نماینده نقطه‌های بریل‌اند. علاوه‌بر این، دستگاه دو دکمه بزرگ‌تر برای نقطه‌های ۷ و ۸ دارد که عملیات متعدد دیگری را هم انجام می‌دهند. پورت یو‌اس‌بی‌سی نیز روی لبه پایینی هیبل وان قرار گرفته است.

کاربر باید دستگاه را به‌صورت عمودی نگه دارد؛ به‌گونه‌ای که دو انگشت شست پشت آن و انگشتان دیگر که برای نوشتن بریل از آنها استفاده می‌شود روی سطح جلویی دستگاه، در طرفی که رو به کاربر نیست قرار بگیرد. اگر هیبل وان را به‌شکل صحیح در دست بگیریم،  یک سوئیچ در بالا و وسط صفحه‌کلید مشاهده می‌کنیم که برای روشن و خاموش‌کردن دستگاه به‌کار می‌رود. وقتی کاربر با این سوئیچ دستگاه را روشن می‌کند، هیبل وان با لرزش، روشن‌شدن دستگاه را به کاربر اطلاع می‌دهد و وقتی کاربر هیبل وان را خاموش می‌کند، صفحه‌خوان تلفن هوشمند به او اطلاع می‌دهد که صفحه‌کلید لمسی نمایش داده شده است.

اگر از امکان تایپ بریل با صفحه لمسی که در تلفن‌های هوشمند اندروید و آی‌او‌اس ارائه شده استفاده کرده باشید، شیوه تایپ با هیبل وان یادآور این نوع تایپ است. به‌جای اینکه هیبل وان را روی یک میز بگذارید، به‌صورتی که کلیدها رو به بالا باشند، آن را عمودی، به‌شکلی که کلیدها رو به شما نباشند نگه می‌دارید. با قراردادن شست‌ها پشت دستگاه و سه انگشت هر دست روی دکمه‌های مربوط به نقاط ۱ تا ۶، شما آماده شروع تایپ هستید. دکمه‌های نقاط ۱ تا ۶ کوچک و گرد هستند، در‌حالی‌که دکمه‌های نقاط ۷ و ۸ بلند و باریکند. برای ایجاد فاصله باید کلید مربوط به نقطه ۸ را بزنید، برای حذف آخرین نویسه کلید ۷ را فشار دهید و برای دوبار ضربه‌زدن همزمان کلیدهای ۷ و ۸ را بزنید. شما می‌توانید انگلیسی را هم به‌صورت معمولی و هم کوتاه‌نویسی بنویسید. ترجمه بریل به نویسه، در خود هیبل وان انجام می‌شود.

شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که چطور می‌توان فقط با هشت کلید از برنامه‌ای به برنامه دیگر و از صفحه‌ای به صفحه دیگر رفت و عملیات مختلف را انجام داد! پاسخ هم ساده و هم هوشمندانه است: مثلاً برای حرکت بین برنامه‌های صفحه اصلی، کافی است کلید نقطه ۷ را پایین نگه دارید و مرتب دکمه ۸ را بزنید. با هر بار زدن دکمه ۸ به آیتم بعدی در صفحه می‌روید. برای حرکت در جهت مخالف، دکمه ۸ را نگه دارید و مرتب دکمه ۷ را بزنید تا یکی یکی به آیکون‌های قبلی بروید. وقتی برنامه موردنظر خود را پیدا کردید، دکمه‌های ۷ و ۸ را همزمان بزنید تا عمل دوبار ضربه شبیه‌سازی و برنامه باز شود.

با به‌کارگیری استراتژی‌هایی مثل این و دیگر استراتژی‌ها مثل ترفند فشاردادن و نگه‌داشتن، مخترعین هیبل وان همۀ کاربردهای ممکن را پوشش داده‌اند. مثلاً برای رفتن به صفحه اصلی، حرف «اچ» انگلیسی یعنی نقاط ۱-۲-۵، برای شنیدن اعلانات، حرف «اِن» انگلیسی یعنی نقاط ۱-۳-۴-۵ و برای رفتن به صفحه قبلی، حرف «بی» انگلیسی یعنی نقاط ۱-۲ را فشار دهید و نگه دارید.

اکثر دستورات واضح‌اند و آنهایی که واضح نیستند را می‌توانید با استفاده مکرر یاد بگیرید. شما می‌توانید از یک صفحه به یک صفحه دیگر بروید، تنظیمات صفحه‌خوان را تغییر دهید، متن را تایپ و بازبینی کنید، اسناد بلند را بخوانید و حتی به یک تماس تلفنی پاسخ دهید و تماس را قطع کنید. همه این کارها را می‌توانید فقط با هیبل وان و بدون اینکه نیازی به لمس صفحه تلفن هوشمندتان داشته باشید انجام دهید. در واقع وقتی در حال استفاده از هیبل وان هستید، تلفن هوشمندتان می‌تواند در جیب یا کیفتان قرار داشته باشد. تا وقتی که سیگنال بلوتوث به هیبل وان برسد و بتوانید صدای دستگاه را بشنوید، تلفن هوشمند حتی می‌تواند در یک اتاق دیگر یا در کمد باشد. اگر از هدست بلوتوث استفاده می‌کنید، نیازی به شنیدن صدای دستگاه هم ندارید.

وقتی علامت عدد، یعنی نقاط ۳-۴-۵-۶ را برای تایپ عدد یا نقطه ۶ را برای بزرگ‌کردن حرف بعدی تایپ می‌کنید، هیبل وان با لرزش، شروع تایپ عدد یا بزرگ‌شدن حرف را تایید می‌کند. همچنین وقتی بسیاری از عملیات‌ها را اجرا می‌کنید که با فشاردادن و نگه‌داشتن کلیدها انجام می‌شوند، هیبل وان با لرزش، انجام آن را به ما اطلاع می‌دهد. علاوه بر این وقتی هیبل وان را روشن می‌کنیم، دستگاه می‌لرزد؛ ولی وقتی آن را خاموش می‌کنیم، لرزشی حس نمی‌شود که تشخیص روشن و خاموش بودن دستگاه را آسان می‌کند.

عمر باتری هیبل وان ۵۰ ساعت است و ۳ ساعت طول می‌کشد تا کامل شارژ شود. همچنین در حال حاضر این صفحه‌کلید از بریل انگلیسی یو‌ای‌بی معمولی و کوتاه‌نویسی و چند زبان شامل فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی پشتیبانی می‌کند و افزودن زبان‌های بیشتر نیز در برنامه مخترعین هیبل وان است. این دستگاه با قیمت ۳۴۹ دلار به فروش می‌رسد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

حاصل عبارت را در کادر بنویسید. *-- بارگیری کد امنیتی --